Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Turkisk Lammfärsgryta
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Måltid
Middag
Ingredienser
800
gram
lammfärs
50
gram
smör och lite olivolja
2
st
aubergine
2
dl
ajvar relish, grillad paprikaröra
15
st
gröna oliver
1/2
ekologisk kycklingbuljong tärning
3
st
vitlöksklyftor
1
st
röd lök
1
st
chili
2
msk
torkad mynta
2
msk
torkad oregano
2
msk
paprikapulver
salt, peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader
Dela auberginen, lägg på ett galler med skalet uppåt och grilla högt upp i ugnen tills halvorna blir svarta. Det brukar dröja ca 20 minuter.
Vänd och grilla andra sidan i ca 10 minuter. Låt sedan svalna och dra bort skalet. Skär den sedan i mindre bitar.
Hacka löken, vitlöken och lägg ner i Crock-Poten eller en stekgryta.
Häll sedan ner alla kryddor i Crock-Poten och rör runt.
Lägg även ner lammfärsen och blanda runt så att alla kryddor blandas väl med köttfärsen.
Tillsätt även auberginen till röran i Crock-Poten.
Ställ in tiden på Låg temperatur och 5 h
Innan servering strö gärna över lite fetaost, servera som tillbehör en grönsallad och blomkålsris.