Go Back
Skriv ut

Fläskfilé med champinjonsås

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 800 gram fläskfilé
  • 250 gram färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl grädde
  • 2 msk kalvfond
  • ca 100 gram philadelphia ost
  • salt , peppar

Instruktioner

  1. Finhacka vitlök och gullök
  2. skiva champinjonerna
  3. Smörstek lök, vitlök och champinjonerna tills de har mjuknat
  4. Häll i grädde, kalvfond, philadelphia ost, salt och peppar
  5. Rör runt tills osten smälter, sänk sedan värmen till 1:an
  6. Låt nu stå och sjuda.
  7. Skriva upp fläskfilén i lagom tjocka skivor
  8. Smörstek i en stekpanna med höga kanter
  9. Precis innan servering häller du över såsen till stekpannan och rör runt.
  10. Smaka av med salt och peppar