Skriv ut

Köttfärssås med soltorkade tomater

Portioner 6

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 50 g varmrökt sidfläsk - jag hade bacon
  • 8 st soltorkade tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 ekologisk köttbuljongtärning + 2 dl vatten eller 2 dl kalvfond
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk stött rosépeppar
  • 1 msk oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk worcestershiresås
  • salt , peppar

Instruktioner

  1. Hacka löken, moroten, baconet och vitlöken, lägg ner i din crock-pot.
  2. Tillsätt alla kryddor och rör runt så att allt blandas upp.
  3. Snabb stek köttfärsen med lite smör i din stekpanna. Bara så att det får lite färg.
  4. Häll sedan ner köttfärsen i din crock-pot och rör runt så att allt blandas.
  5. Ställ sedan in din crock-pot på låg temp och 6-8 timmar.