Go Back
Skriv ut

Chiligryta

Maträtt Middag
Keyword Crock-Pot
Portioner 6

Ingredienser

  • 1 kg högrev eller innanlår i bitar
  • 2 gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 stor röd paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 msk chilipulver (här valde jag 1/2 msk)
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 msk oregano
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 tsk sambal oelek (här valde jag 1 tsk)
  • 1 msk tomatpure
  • 2 msk chipotlepasta (valde jag bort)
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 2 paket bacon
  • salt , peppar, persilja

Instruktioner

  1. Putsa köttet och ev skär i mindre bitar.
  2. Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i mindre bitar och lägg ner i Crock-Poten eller kastrullen.
  3. Lägg även ner alla kryddor, krossade tomater och tomatpure. Rör runt
  4. Lägg ner köttbitarna och rör runt, lägg även ner bacon i mindre bitar.
  5. Ställ in tiden på Crock-Poten, låg temperatur - ca 8 h (jag hade 8,5 h)
  6. Gör du denna i vanlig gryta/kastrull kör på lågvärme i ca 2-3 h om du vill även längre.
  7. Innan du serverar häller du i lite persilja