Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Chiligryta
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Måltid
Middag
Portioner
6
Ingredienser
1
kg
högrev eller innanlår i bitar
2
gula lökar
4
st vitlöksklyftor
1
stor röd paprika
1
tsk
salt
1
msk
chilipulver
(här valde jag 1/2 msk)
1
msk
spiskummin
1
msk
malen ingefära
1
tsk
kanel
1/2
msk
oregano
2
msk
tamarisoja
2
tsk
sambal oelek
(här valde jag 1 tsk)
1
msk
tomatpure
2
msk
chipotlepasta
(valde jag bort)
2
burkar krossade tomater
1
dl
vatten
3
msk
kalvfond
2
paket bacon
salt
, peppar, persilja
Instruktioner
Putsa köttet och ev skär i mindre bitar.
Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i mindre bitar och lägg ner i Crock-Poten eller kastrullen.
Lägg även ner alla kryddor, krossade tomater och tomatpure. Rör runt
Lägg ner köttbitarna och rör runt, lägg även ner bacon i mindre bitar.
Ställ in tiden på Crock-Poten, låg temperatur - ca 8 h (jag hade 8,5 h)
Gör du denna i vanlig gryta/kastrull kör på lågvärme i ca 2-3 h om du vill även längre.
Innan du serverar häller du i lite persilja