Skriv ut

Biff Stroganoff

Portioner 4

Ingredienser

  • 600 gram grytbitar av nötkött
  • 1 gul lök
  • 15 st champinjoner
  • salt , peppar, paprikapulver
  • 3 msk tomatpure
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • lite smör
  • 2 dl créme fraiche eller grädde

Instruktioner

  1. Skiva champinjonerna och lägg ner i din Crock-pot.
  2. Skiva den gula löken, (eller finhacka den ifall du har en känslig son mot just lök :-) så gjorde jag). Lägg ner i Crock-Pot.
  3. Lägg i de andra kryddorna som smör, tomatpure, paprikapulver, kalvfond, dijonsenap och vatten. Rör runt så att det blandas.
  4. Lägg även ner köttet i Crock-Pot.
  5. Ställ in på låg temperatur och tiden på 6-8 timmar. Jag körde på 6,30 timmar.
  6. När det är ca 20 minuter kvar rör du ner créme fraiche eller grädde.
  7. Servera med blomkålsris eller som jag gjorde finstrimlad vitkål.
  8. Vincent fick ris till sin portion.