Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Thaicos med asiatisksallad
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
11
minuter
minuter
Måltid
Middag
Equipment
Kniv
Stekpanna
Skärbräda
Olika skålar
Rivjärn
Ingredienser
500
gram
Nötfärs eller önskad färs
1
msk
Fisksås
2
msk
Soja
2-3
cm
Färsk Ingefära
3
st
Vitkålsklyftor
1
st
Röd Chilifrukt
Asiatisksallad
1
st
Morot
1
knippe
Salladslök
200
gram
Böngroddar
1/2
st
Vitkålshuvud
Topping
3
st
Schalottenlökar
1
st
Lime
1
dl
Majonnäs
1
msk
Soja
Naturell olja att steka löken i
Instruktioner
Ett tips är att börja med schalottenlöken, dvs du skivar schalottenlöken tunt och friterar den sedan i het olja. Låt därefter rinna av på papper.
Klyfta limen, lägg därefter i en liten skål som du sedan serverar den i.
Blanda samman majonnäsen tillsammans med sojan i en liten skål som du sedan serverar den i.
Ta fram en stor skål som du ska ha den asiatiska salladen i.
Skala och riv moroten och lägg ner i den stora skålen.
Skiva salladslöken och vitkålen fint och lägg även de i den stora skålen.
Blanda samman salladen tillsammans med böngroddar. Ställ ut den på bordet.
Därefter börjar du med färsen.
Stek färsen i smör eller olja tills den fått mycket färg och är lite knaprig.
Tillsätt först soja och fisksås, därefter river du och tillsätter ingefäran, vitlöksklyftorna som du också rivit samt chili.
Stek ytterligare några minuter tills du serverar den tillsammans med den asiatisksalladen.
Till de som äter gluten serverar du små tortillabröd, själv kan du äta de ur ett salladsblad, salladskål eller vad du tycker passar bäst.