Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Paleopaj med skinka
Pernilla Lantz
Förra veckan testade jag att göra Paleopaj med skinka, dvs utan ost eller mjölkprodukter. Måste nästan erkänna att denna rätt var jag lite skeptisk till, men måste säga att jag blev väldigt förvånad. Det funkar och god var den!
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid
Lunch, Middag
Kök
Sverige
Portioner
4
Kalorier
1
kcal
Utrustning
1 Ugnssäker form
Ingredienser
Pajdeg
1
st
Ägg
4
dl
Mandelmjöl
0,5
dl
Smält kokosfett
0,5
tsk
Havssalt
1
msk
Fiberhusk
Fyllning
500
gram
Finkrossade tomater
400
gram
400 gram rökt strimlad skinka
1
st
Gul lök, finhackad
2
st
Vitlöksklyftor, pressade
1
msk
Oregano
Äggstanning
5
st
ägg
DL
Osötad Mandelmjölk
Salt, peppar
Instruktioner
Pajdeg
Sätt ugnen på 200 grader
Mixa alla ingredienser i en matberedare
Smörj en pajform med den smakfria kokosoljan
Fukta fingrarna med lite vatten och tryck ut pajdegen
Grädda i 10 minuter
Fyllning
Hacka löken och strimla skinkan
Bryn löken tills den mjuknar i kokosfett
Häll sedan ner skinkan och krossade tomater, rör runt
Tillsätt den pressade vitlöken, oreganon
Låt koka några minuter tills du häller i den i pajskalet
Äggstanning
Blanda samman alla ingredienser till äggstanningen och häll över fyllningen
Grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter