Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Blomkålsris
Pernilla Lantz
Perfekt istället för ris!
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagningstid
6
minuter
minuter
Total tid
11
minuter
minuter
Måltid
Tillbehör
Kök
Sverige
Portioner
4
Kalorier
1
kcal
Utrustning
Rivjärn
Stekpanna
Ingredienser
1
st
Stort Blomkålshuvud
Ta fler ifall ni är många
Salt, peppar
Smör
Instruktioner
Börja med att riva blomkålshuvudet direkt i stekpannan.
Riv allt, inkl stammen
Ställ stekpannan på plattan och lägg ner en väldigt stor klick smör.
Tänk på att röra runt hela tiden så att blomkålsriset inte bränns.
Sänk värmen och låt små puttra på 1:an tills det är klart att servera.
Glöm inte salt och peppar.
Du kan även ha i persilja ifall du vill det eller gurkmeja, så blir riset gult och kallas då för guldris.