Börja med att plocka ut Rostbiffen ur kylskåpet och blanda samman kryddblandningen. Kryddblandningen ska du sedan klappa in köttet med och därefter låta den stå och dra sig i ca 2 h i rumstemperatur.
Sätt på ugnen på 75 grader, ställ in Rostbiffen samt sätt in en termometer i mitten på rostbiffen. Den ska komma upp i 56 grader, därefter tar du ut den. Det tar ca 2, 5 h om jag inte minns helt fel.
Under tiden Rostbiffen gottar till sig, tvättar du rotfrukterna och skalar svartroten. Du dela allt i ca 10 cm bitar och dela på hälften. Lägg allt i en skål med vatten så blir de inte bruna under tiden Rostbiffen blir klar.
När Rostbiffen har kommit upp i temperatur, tar du ut den och låter den vila i folie tills rotfrukterna är klar.
Öka temperaturen på ugnen till 225 grader.
Häller av vattnet som rotfrukterna legat i. Lägger över på en ugnsplåt, ringlar över med rikligt med olivolja, flingsalt och timjan. Blandar runt allt och ställer in de i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är klara. Gör du väldigt mycket rotfrukter så kanske du behöver två plåtar och att röra runt efter halva tiden.
Under tiden rotfrukterna blir klara gör du gräddsåsen. Se recept här nedanför.
När rotfrukterna är klara skär du upp Rostbiffen i lagom tunna skivor, smaklig måltid!