Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Blomkålsmos
Pernilla Lantz
Såå himla gott!
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid
Lunch, Middag
Kök
Sverige
Portioner
4
Kalorier
1
kcal
Utrustning
Kastrull
Potatis stomp eller stavmixer
Ingredienser
1
Stort Blomkålshuvud
Salt
Smör
Instruktioner
Skölj av ditt blomkålshuvud och dela den sedan grovt.
Lägg allt i en stor kastrull och fyll den med vatten så att du täcker blomkålen.
Salta vattnet rikligt.
Låt de koka tills de blir mjuka, lite hårda i mitten.
Häll av allt vatten och låt stå och ånga av sig en stund.
Häll av de vatten som kommer efteråt.
Häll över i den skål du ska servera i eller låt vara kvar i kastrullen
Pressa blomkålen med en gaffel eller potatisstomp.
Tillsätt salt och smör.
Pressa och blanda runt allt tills du tycker att det ser bra ut.
Smaka gärna av ifall mer salt behövs eller smör.
Klart att servera!