Go Back
Skriv ut

Marinerade Vitlökar

Maträtt Tillbehör
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 2 days

Ingredienser

  • 3 st Vitlökar, stora
  • 1 dl Olivolja
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • Svartpeppar, lite
  • 1 tsk Basilika, torkad
  • 1 tsk Oregano, torkad

Instruktioner

  1. Börja med att skala alla vitlöksklyftor.

  2. Lägg den i en kastrull och häll på vatten så att du täcker vitlöksklyftorna.

  3. Låt de koka i ca 1-2 minuter så att de mjuknar.

  4. Spola av i kallt vatten och låt torka i en handduk.

  5. Lägg dem i en glasburk med tättslutande lock.

  6. Fyll på med Olivolja, vitvinsvinäger och kryddorna.

  7. Vänd på burken så att allt blandas väl.

  8. Ställ nu i burken i kylskåpet och vänd på burken några gånger och dag 2 är de klara att äta.

    Olivoljan som vitlökarna ligger i går utmärkt att ringla över din sallad.