Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Pizza
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Måltid
Middag
Portioner
3
Ingredienser
2,5
dl
Pofiber
2,5
dl
Vatten
1
tsk
Salt
2
msk
Rapsolja
100
gram
Äggvita
3 stora ägg, ger detta
1
tsk
Bakpulver
Topping, enl ditt önskemål
Instruktioner
Sätt ugen på 175 grader
Börja med att separera äggvita och gulan. Glöm inte att spara gulan i en skål tills du gör en äggröra eller majjo.
Blanda sedan allt i en skål och vispa samman till en smet.
Låt den sedan stå några minuter för att svälla.
Ta fram en plåt och lägg upp bakplåtspapper
Vi gjorde två plåtar
Lägg upp halva smeten på en plåt och försök att platta ut eller smeta ut den till en tunn pizzabotten. Det är det här som är lite pilligt.
Förgrädda den sedan i ca 9-12 minuter, botten är klar när kanterna är krispiga
Nu fyller du din pizza med vad du vill ha för topping. Vi hade tomatsås, skinka, champinjoner och riven ost.
Grädda till toppingen blir varm eller du ser att den är klar. Vårt tog kanske 10 minuter.
Keyword
Pizza