Go Back
Skriv ut

Pizza

Maträtt Middag
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 3

Ingredienser

  • 2,5 dl Pofiber
  • 2,5 dl Vatten
  • 1 tsk Salt
  • 2 msk Rapsolja
  • 100 gram Äggvita 3 stora ägg, ger detta
  • 1 tsk Bakpulver

Topping, enl ditt önskemål

Instruktioner

  1. Sätt ugen på 175 grader

  2. Börja med att separera äggvita och gulan. Glöm inte att spara gulan i en skål tills du gör en äggröra eller majjo.

  3. Blanda sedan allt i en skål och vispa samman till en smet.

  4. Låt den sedan stå några minuter för att svälla.

  5. Ta fram en plåt och lägg upp bakplåtspapper

  6. Vi gjorde två plåtar

  7. Lägg upp halva smeten på en plåt och försök att platta ut eller smeta ut den till en tunn pizzabotten. Det är det här som är lite pilligt.

  8. Förgrädda den sedan i ca 9-12 minuter, botten är klar när kanterna är krispiga

  9. Nu fyller du din pizza med vad du vill ha för topping. Vi hade tomatsås, skinka, champinjoner och riven ost.

  10. Grädda till toppingen blir varm eller du ser att den är klar. Vårt tog kanske 10 minuter.