Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Crock-Pot Fransyska – typ en stek
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
2
timmar
t
Måltid
Middag
Portioner
6
Ingredienser
1,5
kg
Fransyska
2
st
Gul lök
3
st
Vitlöksklyftor
1
msk
Tomatpure
1
msk
Olivolja
en skvätt Tamarisoja
salt, peppar
2
st
Morötter
Grädde sedan till såsen och även brysselkål eller broccoli som tillbehör.
Instruktioner
Skiva löken och vitlöken, lägg längst ner i Crock-Pot.
Häll i olivolja, tomatpuré och en skvätt Tamarisoja och rör runt.
Salt och peppar. Torka av köttet, klappa in lite salt och peppar. Låt nätet sitta kvar på köttet annars delar den på sig.
Lägg ner köttet överst i din Crock-Pot.
Sätt i en termometer och ställ in innetemperaturen på 60-65 grader
På med locket och ställ in tiden på låg och typ 5 timmar.
Så fort din termometer piper så är köttet klart även om tiden är kvar på Crock-Poten
Lyft upp köttet och packa in i folie och låt vila en stund.
Plocka upp löken och morötterna. Lägg i en skål som du kan servera till din stek
Vätskan som är i botten gör du en god sås på.
Häll över till en kastrull och tillsätt grädde, salt och peppar. Låt koka upp och smaka av.
Servera brysselkål, broccoli eller något annat gott till.
Keyword
Crock-Pot