Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Lasagne på Zucchini
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Måltid
Middag
Ingredienser
500
gram
Nötfärs
1
st
Gul lök
3
st
Vitlöksklyftor
1
paket
Bacon
1
bruk
Krossade tomater
1
dl
Tomatpure
1
msk
Oxfond
2
msk
Oregano, basilika och timjan
Blanda samman alla dessa till 2 msk
1
dl
Strimlade soltorkade tomater
salt, peppar
smör att steka i
Ostsås
2
dl
Grädde
1
dl
Créme fraiche
1
st
Äggula
100
g
Riven ost
100
g
Färskost
salt, vitpeppar
2-3 st Zucchini
Instruktioner
Börja med att ställa in ugnen på 200 grader
Finhacka lök och vitlök tillsammans som du sedan steker med lite smör i en stor stekpanna.
Tillsätt sedan bacon så att det blir stek tillsammans med löken.
Till slut häller du i nötfärsen och steker allt tillsammans.
Krydda med oxfond, soltorkade tomater, salt, peppar och oreganomixen - rör runt
Nu tillsätter du tomatpuren och krossade tomaterna.
Rör runt och låt stå och små puttra medan du gör ostsåsen och hyvlar din zucchini
Ostsås
Låt créme fraiche och grädde koka upp och dra den sedan åt sidan och rör ner osten, färskosten och äggulan.
Rör runt och smaka av med salt, peppar.
Hyvla din zucchini med en osthyvel, det är enklast. Skivorna ska bli tunna annars blir det för jobbigt att skära.
När du bygger din lasagne så börjar jag alltid med ett gäng skivor zucchini, sedan köttfärs och sist ostsås. Nu börjar du om igen med zucchini osv.
När allt är slut har du köttfärs längst upp, häll över det sista du har av ostsåsen, så toppar du sedan med lite riven ost. Så spar lite till detta.
In i ugnen ca 20-30 minuter beroende på din ugn.
Servera en grönsallad till eller riven vitkål.
Keyword
Kött