Go Back
Skriv ut

Kycklinggratäng

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st Kycklingfiléer
  • 1 ask Champinjoner
  • 1 paket Bacon
  • 3 dl Grädde
  • Färska kryddor - Timjan, Persilja finhackade
  • Salt, peppar
  • ev lite riven ost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader

  2. Skiva eller grovhacka champinjonerna

  3. Klipp ner baconet i en stekpanna och knaperstek det tillsammans med champinjonerna. 

  4. Häll över grädden och låt små puttra i några minuter.

  5. Tillsätt sedan kryddorna och rör runt.

  6. Dela upp kycklingfiléerna i mindre bitar, lägg sedan i en ugnssäker form och häll röran över kycklingen.

  7. Grädda i mitten utav ugnen och när det är 5 min kvar strösslade jag över riven ost.

  8. Servera tillsammans med rostade grönsaker eller blomkålsris och en grönsallad.