Go Back
Skriv ut

Keto-Pizza

Maträtt Middag
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 2,5 dl Pofiber
  • 2,5 dl Vatten
  • 1 tsk Salt
  • 2 msk Kokosolja
  • 3 st Äggvitor (ger ca 1 dl)
  • 1 tsk Bakpulver

Pizzafyllning

  • 2,5 dl Rivenost
  • 120 ml Tomatsås

Ditt val av fyllning, skinka, tonfisk, champinjoner, oliver, lök, tomat, fetaost osv

Instruktioner

  1. Ugnen på ca 200 grader

  2. Blanda samman allt och vispa det med el-visp.

  3. Låt svälla i ca 10 minuter

  4. Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Pensla på lite olja på pappret så det inte fastnar.

  5. Lägg upp din deg på pappret och pressa ut det försiktigt med en slickepott.

  6. Degen fyller nästan en hel plåt.

  7. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter och sedan vänder du den genom att lägga på ett bakplåtspapper på ovansidan och vänd snabbt. Passa dig så du inte bränner händerna. 

  8. När du vänt på den så tar du av gamla botten av bakplåtspappret och grädda ytterligare i ca 2-5 minuter. Bara för att få den lite krispigare.

  9. Tänk på att jag använder en varmluftsugn så din kan gå snabbare eller långsammare så håll koll så du inte bränner den.

  10. Ta nu ut pizzabotten och bred på tomatsåsen och fyll den med din fyllning. Toppa med riven ost.

  11. Ställ tillbaka i ugnen i ca 10 minuter eller till osten smält.