Go Back
Skriv ut
Västerbottenkex

Västerbottenkex

Maträtt Bröd, Tillbehör
Portioner 15 st

Ingredienser

  • 2 dl Riven Västerbottenost
  • 1 dl Pumpakärnor
  • 1/2 dl Sesamfrön
  • !/2 dl Vatten
  • 1 tsk Fiberhusk
  • Flingsalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader

  2. Blanda pumpakärnor, sesamfrön och fiberhusk i en bunke.

  3. Rör ner den rivna osten oh vatten. Blanda väl med en elvisp.

  4. Låt smeten svälla i 10 minuter.

  5. Forma små bollar av smeten. Jag fick ihop 15 st bollar.

  6. Lägg på bakplåtspapper på plåten

  7. Lägg bollarna med ett mellanrum , de flyter ut en hel del.

  8. Grädda i ca 12-15 minuter

  9. Låt svalna på ett galler sedan.

  10. Passar perfekt till soppa, ostar eller som mellismacka.