Go Back
Skriv ut
Brysselkålsgratäng

Brysselkålsgratäng

Maträtt Middag, Tillbehör
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 1 kg Brysselkål
  • 3 st Ägg
  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Mjölk
  • 2 msk Dijonsenap
  • 2 dl Riven ost
  • Salt, peppar och Timjan

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Börja med att skära bort roten på brysselkålen och dela de till hälften.

  3. Lägg de i en ugnssäker form

  4. Blanda samman ägg, grädde, mjölk, dijonsenap, salt och peppar.

  5. Häll detta över brysselkålen, toppa med ost och lite timjan.

  6. Grädda i ugnen i ca 30 minter.

  7. Servera som tillbehör till som vi gjorde Skinkschnitzel eller en bit kött/kyckling.