Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Brysselkålsgratäng
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid
Middag, Tillbehör
Portioner
4
Ingredienser
1
kg
Brysselkål
3
st
Ägg
2
dl
Grädde
1
dl
Mjölk
2
msk
Dijonsenap
2
dl
Riven ost
Salt, peppar och Timjan
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att skära bort roten på brysselkålen och dela de till hälften.
Lägg de i en ugnssäker form
Blanda samman ägg, grädde, mjölk, dijonsenap, salt och peppar.
Häll detta över brysselkålen, toppa med ost och lite timjan.
Grädda i ugnen i ca 30 minter.
Servera som tillbehör till som vi gjorde Skinkschnitzel eller en bit kött/kyckling.