Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Djävulsöga
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid
Middag
Portioner
4
Ingredienser
500
gram
Nötfärs
1
st
Gul lök
4
st
Vitlöksklyftor
3
dl
Riven morot
3
dl
Riven kålrot
3
dl
Riven zucchini
2
burkar
Mutti, pizzasås
1
msk
Tomatpure
1
msk
Paprikapulver
2
msk
Örtsalt
4
st
Ägg, dvs 1 ägg per person
Smör att steka i eller kokosfett
Instruktioner
Hacka löken och vitlöken och stek den sedan i rikligt med smör tills den fått färg.
Därefter lägger du ner köttfärsen som du steker.
Lägg ner alla rivna grönsaker och rör runt, tillsätt pizzasåsen, tomatpuren, och kryddorna. Rör runt och låt koka upp.
Låt stå och små puttra i ca 20 minuter. För mer smak låter du den bara stå längre.
När du känner att den snart är klar, knäcker du ner x-antal ägg per person i köttfärsen. Glöm ej att göra små gropar först för äggen. Salta äggen.
Därefter säker du värmen till 2:an och låter ett lock vara på i ca 10 minuter tills äggen är klara. Vill du ha hårdkokt kör du längre tid.
Nu gör vi vår djävulsöga barnvänlig men vill man så kan man tillsätta chili, cayennepeppar för att få den lite mer het.
Jag serverade en klick gräddfil eller majonnäs till.