Go Back
Skriv ut

Laxpaket till grillen

Maträtt Middag
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st Laxbitar
  • 1 ask Körsbärstomater
  • 2 paket Sparris
  • 1 st Citron
  • 2 paket Fetaost
  • 1 knippe Salladslök
  • 1 burk Svarta kärnfria oliver
  • 50 gram Smör
  • Örtsalt, dill
  • 70 gram Spenat till serveringen

Instruktioner

  1. Börja med att riva av lika stora ark grillfolie och forma till stora båtar.

  2. Dela upp laxbitarna i mindre bitar och lägg i varje båt.

  3. Sen delar du upp sparrisen i mindre bitar och lägger lika mycket i varje båt

  4. Dela fetaosten i två bitar per fetaost och därefter smular du en halva i varje båt över laxen och sparrisen.

  5. Strössla sedan över dill och pressa citron över detta.

  6. Därefter hackar du salladslöken och delar tomaterna i mindre bitar och fördelar jämnt i varje båt.

  7. Avsluta med att lägg ca 15 gram smör i varje båt och därefter försluter du båten.

  8. Lägg på grillen och låt de stå där i ca 10-15 minuter innan du lyfter av de försiktigt. 

  9. Öppna de försiktigt så att du inte bränner dig, för att se så de är klara.

  10. Servera en romsås till samt lägg ner en näve spenat i båten innan du äter.

  11. Smaklig måltid!