Go Back
Skriv ut

Kålpudding i Crock-Pot

Maträtt Middag
Keyword Crock-Pot
Portioner 4

Ingredienser

  • 500 gram Nötfärs
  • 2 st Spetskåls huvuden
  • 2 msk Soja
  • 1 dl Grädde
  • Salt, peppar
  • 3 msk Kalvfond
  • Smör

Instruktioner

  1. Börja med att skiva spetskålen tunt, sen skör du på andra hållet så att det blir små bitar. Detta lägger du längst ner i pottan

  2. Sen blandar du samman nötfärsen, sojan, fonden, grädden och salt, peppar.

  3. Köttfärsen lägger du som en limpa längst upp på kålen och sedan på med locket.

  4. Nu ställer du in låg temperatur och tiden på 5 timmar.

  5. När det är ca 1,5 h kvar så valde jag att lyfta på locket och hyvla 3 smörskivor och lade dessa ovanpå köttfärsen så att det fick smälta ner i allt. 

  6. När det är ca 30 minuter kvar gör du ordning de tillbehör du vill ha. Vi valt enbart att ha brunsås till. Sonen fick kokt potatis.