Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Kålpudding i Crock-Pot
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Måltid
Middag
Portioner
4
Ingredienser
500
gram
Nötfärs
2
st
Spetskåls huvuden
2
msk
Soja
1
dl
Grädde
Salt, peppar
3
msk
Kalvfond
Smör
Instruktioner
Börja med att skiva spetskålen tunt, sen skör du på andra hållet så att det blir små bitar. Detta lägger du längst ner i pottan
Sen blandar du samman nötfärsen, sojan, fonden, grädden och salt, peppar.
Köttfärsen lägger du som en limpa längst upp på kålen och sedan på med locket.
Nu ställer du in låg temperatur och tiden på 5 timmar.
När det är ca 1,5 h kvar så valde jag att lyfta på locket och hyvla 3 smörskivor och lade dessa ovanpå köttfärsen så att det fick smälta ner i allt.
När det är ca 30 minuter kvar gör du ordning de tillbehör du vill ha. Vi valt enbart att ha brunsås till. Sonen fick kokt potatis.
Keyword
Crock-Pot