Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Kladdkaka med kardemummakula & Hallon
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Måltid
Dessert
Ingredienser
1
ägg
3
msk
sötning - sötströ
1
dl
mandelmjöl
2
msk
kakao
1
tsk
vaniljpulver
50
gram
smör
1,5
dl
créme fraiche
1/2
tsk
stött kardemumma
4
msk
hallon
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader
Vispa ihop ägget och sötningen med handvisp, bara så att det blandas.
Blanda mandelmjöl, kakao, vaniljpulver och salt i en bunke.
Smält smöret och rör ihop med äggblandningen och de torra ingredienserna.
Födela i 4 muffinsformar och grädda i 8 minuter. Låt svalna!
Vispa créme fraiche hårt blandat med kardemumma och lite sötning. Det tar några minuter innan det hårdnar, först blir det lösare för att sedan hårdna.
Forma créme fraichen till fyra bollar och lägg överst på kakorna. Dekorerar med hallon.