Go Back
Skriv ut

Kladdkaka med kardemummakula & Hallon

Maträtt Dessert

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 3 msk sötning - sötströ
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 50 gram smör
  • 1,5 dl créme fraiche
  • 1/2 tsk stött kardemumma
  • 4 msk hallon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Vispa ihop ägget och sötningen med handvisp, bara så att det blandas.
  3. Blanda mandelmjöl, kakao, vaniljpulver och salt i en bunke.
  4. Smält smöret och rör ihop med äggblandningen och de torra ingredienserna.
  5. Födela i 4 muffinsformar och grädda i 8 minuter. Låt svalna!
  6. Vispa créme fraiche hårt blandat med kardemumma och lite sötning. Det tar några minuter innan det hårdnar, först blir det lösare för att sedan hårdna.
  7. Forma créme fraichen till fyra bollar och lägg överst på kakorna. Dekorerar med hallon.