Go Back
Skriv ut

Fisksoppa med lax och pilgrimsmusslor, Crock-Pot

Maträtt Middag
Keyword Crock-Pot

Ingredienser

  • 2 dl Vitt vin
  • 3 msk Fiskfond
  • 5 dl Vatten
  • 8 st Pilgrimsmusslor
  • 800 gram Lax utan skinn
  • 5 dl Grädde
  • 1 st Fänkål
  • 2 st Morötter
  • 1 förpackning Salladslök
  • 300 gram Rotselleri
  • 2 st Lagerblad
  • Salt, peppar, dill

Instruktioner

  1. Finhacka alla grönsaker och lägg ner i Crock-Poten

  2. Tillsätt vattnet, fiskfond, vitt vin, lagerblad, salt och peppar

  3. Ställ in Crock-Pot på 4 timmar, låg temperatur.

  4. Dela laxen i mindre bitar, ca 2 x 2 cm.

  5. När det är 30 minuter kvar på tiden så lägger du ner laxen i pottan och rör runt. Tillsätt även grädden och dillen.

  6. Dela pilgrimsmusslorna till hälften och när det är 5 minuter kvar lägger du även ner dessa i pottan.

  7. Smaka av med salt och peppar.

  8. Till detta serverar du även lite aioli.