Go Back
Skriv ut

Rotfruktsgratäng

Maträtt Tillbehör
Portioner 6

Ingredienser

  • 1 stor kålrabbi
  • 6 st palsternackor
  • 6 st morötter
  • 5 dl grädde
  • 1 förpackning färskost Vitlök
  • salt peppar
  • riven ost
  • 2 st vitlöksklyftor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170 - 180 grader
  2. skala och skiva kålrabbi, grov skala palsternackan och morötterna.
  3. Dela i stora bitar. Blanda samman grädde och färskost i en stor kastrull.
  4. Lägg sedan i vitlök, kålrabbi, palsternacka och morötter.
  5. Låt koka upp och sedan sänker du värmen och låter det sjuda i ca 15 min - sedan häller du över allt i en ugnssäker form.
  6. Strö den rivna osten över - lite lagom.
  7. Grädda sedan i ugnen i ca 1,5 h
  8. Blir gratängen bränd - lägg över ett lock/folielock