Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Höstsoppa
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Måltid
Middag
Portioner
4
Ingredienser
500
gram
Nötfärs eller blandfärs
250
gram
Champinjoner
1
st
Röd eller gul paprika
2
st
Gullök
2
msk
Dragon
3
st
Vitlöksklyftor
3
msk
Paprikapulver
2
msk
Tomatpure
5
dl
Grädde
2-3
dl
Vatten
Salt, peppar och persilja
smör att steka med
Instruktioner
Crème fraiche till servering eller turk yoghurt!
Börja med att dela champinjonerna och stek de rikligt i smör tills de får en fin gyllene färg. Lägg över i en kastrull.
Grovhacka löken och paprikan, lägg ner i kastrullen och rör runt.
Stek sedan köttfärsen och lägg över i kastrullen. Vill man kan man även steka paprikan och löken tillsammans. Salt och peppar
Rör runt och lägg ner alla kryddor och tomatpuren. Rör runt så att allt blandas väl.
Därefter häller du ner grädden och önskad mängd vatten. Rör runt och låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå och dra sig i ca 20 minuter.
Det sista du gör är att strössla med persiljan över allt och rör runt igen.
Servera tillsammans med ruccola om så önskas eller ät som en soppa.