Go Back
Skriv ut

Flygande Jacob

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st kycklingfileér
  • 2 dl grädde
  • 3 msk tomatpure
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt, peppar
  • 1 paket bacon
  • 1 dl jordnötter
  • sallad, tomat, svarta oliver
  • blomkålsris om så önskas

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i mindre bitar och stek den i smör/kokosfett och lägg sedan åt sidan för att vila en stund.

  2. Häll ner grädde och tomatpure i en stor kastrull, tillsätt pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.

  3. Låt koka upp.

  4. Under tiden knaper steker du bacon i en stekpanna.

  5. Häll sedan ner kycklingen i kastrullen, låt sjuda en stund.

  6. Under tiden kycklingen sjuder så river du blomkålen till ris, koka det snabbt i en kastrull eller smörstek i baconfettet tills det mjuknar.

  7. Väljer du att enbart ha en grönsallad till så lägg upp detta på tallriken, med lite tomat, svarta oliver och spenat.