Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Flygande Jacob
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Måltid
Middag
Portioner
4
Ingredienser
4
st
kycklingfileér
2
dl
grädde
3
msk
tomatpure
1
st
vitlöksklyfta
salt, peppar
1
paket
bacon
1
dl
jordnötter
sallad, tomat, svarta oliver
blomkålsris om så önskas
Instruktioner
Dela kycklingen i mindre bitar och stek den i smör/kokosfett och lägg sedan åt sidan för att vila en stund.
Häll ner grädde och tomatpure i en stor kastrull, tillsätt pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
Låt koka upp.
Under tiden knaper steker du bacon i en stekpanna.
Häll sedan ner kycklingen i kastrullen, låt sjuda en stund.
Under tiden kycklingen sjuder så river du blomkålen till ris, koka det snabbt i en kastrull eller smörstek i baconfettet tills det mjuknar.
Väljer du att enbart ha en grönsallad till så lägg upp detta på tallriken, med lite tomat, svarta oliver och spenat.