Go Back
Skriv ut

Kyckling med champinjoner och spenat

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfileer
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • dl grädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 70 g blad spenat
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk sambal olek
  • 50-100 gram philadelphia ost

Instruktioner

  1. Putsa kycklingfilerna och skär de i strimlor
  2. Skiva svampen, finhacka löken och vitlök, fräs det tillsammans med kycklingen i smör/kokosfett
  3. Salt, peppar och sambal olek - rör runt
  4. Häll sen över grädden, kycklingfond och philadelphia ost - rör runt tills osten smälter
  5. Låt koka en stund så att kycklingen blir genomkokt
  6. Precis innan servering blandar du ner spenaten så att den blir lagom mjuk.
  7. Servera genast
  8. Vi serverade strimlad vitkål som jag steker lätt i smör men det funkar även med blomkålsris, zucchinipasta, broccoli eller vad man nu vill ha till. Jag tycker att det påminner väldigt mycket om en "pasta-sås" därav vitkål.