Go Back
Skriv ut
Kycklingpaj

Kycklingpaj

Maträtt Middag
Portioner 6

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 4 dl riven vitkål
  • 1 gul lök
  • salt peppar
  • 1 msk tacokrydda
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 3 dl riven ost

Pajdeg

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • salt
  • 40 gram smör
  • 1 ägg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Mixa mandelmjöl med sesamfrön i en mixer med knivar
  3. Blanda ner övriga ingredienser och kör till en deg
  4. Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter
  5. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och grädda skalet i ca 8 minuter
  6. Pajformen som jag använt är ca 25 cm i diameter.
  7. Nu när pajskalet är klart är dag dags att börja göra fyllningen.
  8. Skär/strimla lök och vitkål tunt och smörstek tills det mjuknar
  9. Plocka och tillsätt den grillade kycklingen
  10. Blanda ner créme fraiche, grädde och kryddorna
  11. Låt sjuda några minuter
  12. Fördela kycklingröran i pajskalet och strö över osten
  13. Sätt i ugnen ca 20-25 minuter
  14. Servera en stor grönsallad med fetaost, tomat och avokado