Go Back
Skriv ut

Turkisk Lammfärsgryta

Maträtt Middag
Keyword Crock-Pot

Ingredienser

  • 800 gram lammfärs
  • 50 gram smör och lite olivolja
  • 2 st aubergine
  • 2 dl ajvar relish, grillad paprikaröra
  • 15 st gröna oliver
  • 1/2 ekologisk kycklingbuljong tärning
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd lök
  • 1 st chili
  • 2 msk torkad mynta
  • 2 msk torkad oregano
  • 2 msk paprikapulver
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader

  2. Dela auberginen, lägg på ett galler med skalet uppåt och grilla högt upp i ugnen tills halvorna blir svarta. Det brukar dröja ca 20 minuter.

  3. Vänd och grilla andra sidan i ca 10 minuter. Låt sedan svalna och dra bort skalet. Skär den sedan i mindre bitar.

  4. Hacka löken, vitlöken och lägg ner i Crock-Poten eller en stekgryta.

  5. Häll sedan ner alla kryddor i Crock-Poten och rör runt.

  6. Lägg även ner lammfärsen och blanda runt så att alla kryddor blandas väl med köttfärsen.

  7. Tillsätt även auberginen till röran i Crock-Poten.

  8. Ställ in tiden på Låg temperatur och 5 h

  9. Innan servering strö gärna över lite fetaost, servera som tillbehör en grönsallad och blomkålsris.