Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Kycklingbiffar Garam Masala i Paprikasås
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Måltid
Middag
Portioner
6
Ingredienser
1/2
gul lök
3
st vitlöksklyftor
1
kg
kycklingfärs
2
ägg
2
tsk
salt
2
krm peppar
3
tsk
garam masala
1
msk
kycklingfond
matfett till stekning
Paprikasås
2
st röda paprikor
matfett till stekning
5
dl
kokosgrädde - jag använder märke Gant. Finns på Hemköp
1/2
dl
tomatpuré
1
ekologisk kycklingbuljong tärning
2
msk
garam masala
salt och peppar
Garam Masala
1
tsk
spiskummin
1
tsk
koriander
1
tsk
kardemumma
1
tsk
gurkmeja
1
tsk
ingefära
1
tsk
paprikapulver
1/2
tsk
chilipulver
Instruktioner
Riv lök och vitlök.
Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i matfett.
Skär paprikorna i bitar och fräs dem i matfett i en annan panna.
Tillsätt kokosgrädde, tomatpuré, buljongtärning och garam masala.
Låt såsen koka ihop.
Lägg ner biffarna så allt får puttra tillsammans under några minuter.
Smaka av såsen med salt och peppar och eventuellt lite mer garam masala.
Servera med strimlad zucchini, skivad avokado och lite färsk koriander.