Go Back
Skriv ut

Kycklinggratäng med chevreost

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 600 gram kycklingfilé
  • salt, peppar
  • 3 msk kokosfett/smör
  • 1 st gul lök
  • 1 burk Paprika, rostad och strimlad
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 200 gram chevreost
  • 1 dl svarta oliver
  • 400 gram finriven vitkål
  • grönsallad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader

  2. Skär kycklingen i mindre, smalare bitar. Salta och peppra bitarna och stek de snabbt i stekpannan så att de bara får färg. Lägg sedan över i en ugnssäker form.

  3. Hacka löken och fräs den i smör/kokosfett och häll sedan i paprikan. Låt fräsa en stund. 

  4. Häll sedan ner créme fraiche och grädde, rör runt och smaka av med lite salt och peppar.

  5. Mixa sedan såsen slät med en stavmixer och häll den sedan över kycklingen.

  6. Lägg sedan ut chevreosten överst och strö över oliverna.

  7. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter beroende på hur stora kycklingbitar du skar.

  8. Till detta serverar du sedan smörstekt vitkål som du har finstrimlat och serverar tillsammans med en grönsallad.