Go Back
Skriv ut

Moussaka på mitt vis

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 400 gram aubergine
  • 500 gram nötfärs
  • salt, peppar
  • 2 msk kanel
  • 300 gram fetaost
  • 3 dl créme fraiche
  • 20 st svarta oliver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader

  2. Skär auberginen i skivor och lägg på en bricka eller skärbräda. Salta och låt stå i ca 15-20 minuter. Torka sedan av vätskan som tränger ur skivorna.

  3. Fräs nötfärsen med smör/kokosfett och krydda med salt, peppar och kanel.

  4. Varva sen i en ugnssäkerform med aubergineskivor och färs.

  5. Mosa fetaosten och blanda samman med créme fraiche. Blanda ut detta över aubergineskivorna, på toppen. 

  6. Tryck sedan ner oliverna i fetaost röran.

  7. Grädda sedan detta i ugnen i ca 20-25 minuter och servera med en stor grönsallad med olivolja.