Go Back
Skriv ut
halloumibröd

Halloumibröd

Maträtt Bröd

Ingredienser

  • 100 g Halloumi
  • 3 ägg vitor
  • 1,5 dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • lite salt

Instruktioner

  1. Riv osten grovt och blanda i en bunke med frön, olivolja och salt. Eftersom osten är rätt salt, så smaka av först. Jag hade nästan inget salt i alls.
  2. Vispa upp äggvitorna lätt och blanda ner i osten. Låt smeten svälla i en timme.
  3. Forma ovala bröd med hjälp av två matskedar och lägg på bakplåtspapper.
  4. Satsen ger ca 8 st små bullar. Grädda gyllenbruna på 175 grader i 15-20 minuter i ugnen. Låt svalna på galler. Frys in de som blir över och värm i ugnen när de har tinat.