Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Fläskfilé med råstekt kålrot
norpat receptet från 56kilo.se Åse.
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Måltid
Middag
Portioner
6
Ingredienser
1
kg
fläskfilé
250
g
champinjon - detta hade jag glömt....
3
st schalottenlökar
3
st vitlöksklyftor
2
paket bacon
5
st soltorkade tomater
4
dl
grädde
5
dl
crème fraiche
1
dl
vitt vin
2
msk
dijonsenap
1
kycklingbuljongtärning
1
msk
tamarisoja
1
kruka finhackad dragon
2
tsk
torkad dragon
salt
, peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader
Putsa och skiva fläskfilén, bryn den snabbt på båda sidorna, salt och peppar.
Lägg sedan i en smord ugnsform
skiva och hacka löken
knaperstekt bacon och tillsätt sedan champinjonerna och löken och vitlöken. Stek tills de får fin färg.
Strimla tomaterna och lägg ner tillsammans med bacon, lökröran.
Häll över grädde och crème fraiche, vinet och låt små puttra i några minuter.
Krydda med dragon, soja, fond, smaka av med salt och peppar.
Häll sedan såsen över köttet.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter.