Go Back
Skriv ut

Torsk i tomatsås med blomkålsris

Maträtt Middag
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 600 g Torskrygg i filéer
  • 4 dl Crème fraiche
  • 4 msk Tomatpuré
  • 1-2 Vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • 250 g Cocktailtomater
  • 1 dl Riven ost
  • 2 msk Fiskfond
  • 1 st Blomkålshuvud, stort eller två lagom stora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form
  3. Vispa ihop Crème fraiche, tomatpuré, vitlöken, fiskfond, salt och peppar.

  4. Dela cocktailtomaterna och lägg runt fisken
  5. Häll över såsen över fisken och tomaterna. Strö över den rivna osten.
  6. In i ugnen i ca 20 min.
  7. Servera sedan med smörstekt blomkålsris