Go Back
Skriv ut
Räksoppa

Räksoppa

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 1 kg räkor
  • 1 purjolök
  • chiliflakes ca 1 krm blev det nog
  • 3 morötter
  • smör
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl grädde
  • 250 g gröna ärtor
  • bladpersilja - fryst ca 1-2 msk
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Skala räkorna
  2. Skär purjolöken i skivor
  3. Skala morötterna och skär de i tunna stavar
  4. Fräs purjolöken, chilin och morötterna i smöret
  5. Tillsätt gurkmejan och grädden
  6. Låt koka upp och tillsätt ärtorna, frysta.
  7. Häll i persiljan
  8. Smaka av med salt och peppar
  9. Låt stå och små koka.
  10. Sist av allt lägger du ner räkorna,