Go Back
Skriv ut

Laxsoppa med rotfrukter

Maträtt Middag
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 laxbitar
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 sötpotatis
  • 1 palsternacka
  • 250 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 1 buljongtärning , fisk eller 2 msk fiskfond
  • 5 dl grädde
  • salt o peppar

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken, finhacka vitlöken.
  2. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar.
  3. Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs löken några minuter tills den blir mjuk.
  4. Tillsätt sedan rotfrukterna och fräs ytterligare några minuter.
  5. Smula ner buljongtärningen eller häll över fiskfonden och tillsätt vattnet.
  6. Låt koka i ca 10 minuter.
  7. Skär laxen i bitar och strö salt och peppar över de.Lägg sedan ner i soppan och låt sjuda några minuter
  8. Rör runt försiktigt så att inte laxen går sönder.
  9. Smaka av med mer salt och peppar.