Go Back
Skriv ut

Laxgratäng

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 bitar lax , ca 500 gram
  • 200 g skalade räkor
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1/2 kruka färsk basilika eller ca 1/2 msk fryst basilika
  • 4 st torra soltorkade tomater som du finhackar
  • salt , peppar
  • 2 dl riven ost , parmesanost eller mozzarella

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Lägg laxen i en ugnssäker form och strö över räkorna
  3. Blanda samman creme fraiche och grädde, häll ner den finhackade soltorkade tomaterna, basilikan, salt och peppar.
  4. Rör runt.
  5. Häll sedan över blandningen över laxen och räkorna och toppa med den rivna osten.
  6. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter beroende på ugn.