Go Back
Skriv ut

Lax med chévre och rödkålssallad

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 lax bitar
  • 300 g rödkål
  • salladsblad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1 burk svarta oliver
  • smör
  • 150 g chévre

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Strimla rödkålen tunt och blanda med salladsbladen.
  3. Ringla över olivoljan, vit balsamvinäger och rör runt.
  4. Smaka av med salt och peppar. Häll i även oliverna.
  5. Stek laxen i ugnen i ca 15 minuter eller så gör du det i stekpannan. J
  6. ag tycker det är smidigare att tillaga den i ugnen. När laxen sedan är klar smular du över chévre och serverar.
  7. Jag hade även i solrosfrön i salladen.