Go Back
Skriv ut

Lax med fetaosttäcke

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 200 g fetaost
  • 1 dl majonnäs
  • salt och peppar
  • 300 g vitkål
  • 1 fänkål
  • smör
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 dl hackad basilika
  • 150 g cocktailtomater
  • citron

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Lägg laxen i en ugnsform, blanda sedan fetaost, majonnäs, salt och peppar.
  3. Bred sedan ut blandningen över laxen och ställ in den i ugnen i ca 15-20 minuter.
  4. Strimla vitkål och fänkålen, stek sedan i smör tills de blir mjuka och tillsätt sedan salt, peppar och de hackade örterna. Rör runt.
  5. Servera sedan med tomat och en klyfta citron.