Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Kokt torsk med spenatsås och smörstekt vitkål
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Måltid
Middag
Portioner
4
Ingredienser
70
g
bladspenat
smör
2
dl
crème fraiche
saft från 1/2 citron
salt och peppar
en klick Philadelphia ost
300
g
vitkål
600
g
ryggfile av torsk
Instruktioner
Fräs bladspenaten i smör i en kastrull.
Tillsätt crème fraiche och citronsaft.
Mixa såsen slät och smaksätt med salt och peppar, tillsätt en lagom klick med Philadelphia ost.
Rör om så att den smälter.
Sänk värmen och låt stå och sjuda.
Strimla vitkålen och smörstek den, tillsätt salt och peppar.
Stek den tills den mjuknar.
Lägg fiskbiten eller bitarna i en stor kastrull och häll kokande vatten över.
Lägg på locket och låt stå på plattan på svag värme.
Fiska sedan upp fisken och håll den varm.
Servera fisken sedan med den frästa vitkålen och spenatsåsen.