Go Back
Skriv ut

Örtfylld Serranolindad kyckling med stekt sparris

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st Kycklingfiléer
  • 1 dl Färska örter, hackade
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 3 msk Olivolja
  • salt och peppar
  • 8 skivor Serrano skinka
  • 200 g Sparris
  • Sallad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skär snitt på insidan av kycklingfiléerna.
  3. Hacka örterna och riv/pressa vitlöken.
  4. Blanda samman örterna, vitlöken och ca 3 msk olivolja, salt och peppar.
  5. Ta blandningen och fördela den till kycklingfiléerna i det snittet du gjort.
  6. Linda Serrano skinkan runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.

  7. Kycklingen ska upp till 68 grader - innetemperaturen.
  8. Har du ingen termometer så får du skära ett snitt i den tjockaste och se så att det är genomstekt.
  9. Stek eller grilla sparrisen
  10. Servera sedan kycklingen med sparris och en grönsallad.

    Jag gjorde även mer örtfyllning så att kunde ringla olivolja blandningen över allt som extra krydda/sås