Go Back
Skriv ut

Fiskbiffar på vitkålsbädd

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st laxbitar
  • 1/2 burk créme fraiche
  • 1/2 röd lök - finhackad
  • salt , citronpeppar
  • smör
  • Vitkål

Instruktioner

  1. Börja med att finhacka rödlöken och lägg ner i en matberedaren.
  2. Lägg i créme fraichen och salt, peppar.
  3. Skär laxen i mindre bitar och lägg ner i matberedaren.
  4. Kör runt tills det blir en smet.
  5. Blött dina händer, använd en sked för att ta upp en "klick" fisk och forma till biffar.
  6. Stek det i rätt hög värme i rikligt med smör, ca 2 minuter på varje sida.
  7. Strimla vitkålen fint, nästan som spaghetti och lägg upp på din tallrik.
  8. Vill man kan man även blanda ner lite spenat.