Go Back
Skriv ut

Fisksoppa

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 2 bitar torsk , ca 200 gram
  • 2 bitar lax , ca 200 gram
  • 1 gul lök
  • 1/2 Purjolök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 Broccoli
  • 1/2 stor kålrabbi
  • 3 dl gröna ärtor
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 dl grädde
  • 1/2 creme fraiche
  • 2 msk färskost
  • 2-3 msk tomatpure
  • 3 msk fiskfond
  • 2 msk hummerfond
  • dill ,
  • salt , peppar
  • timjan

Instruktioner

  1. Börja med att hacka löken, purjolöken och pressa ner vitlöken.
  2. Stek den sedan i smör/kokosfett tills löken mjuknar.
  3. Dela broccolin grovt, inkl stammen och skiva kålrabbin och dela den.
  4. Koka den i lättsaltat vatten tills de mjuknar lätt.
  5. Häll av vattnet och låt ånga av.
  6. Häll ner vatten, grädde, vin, creme fraiche, färskost, fonden och tomatpuren i lökröran och låt koka upp.
  7. Sänk nu värmen till 1:an på spisen.
  8. Häll i broccolin, kålrabbi och de gröna ärtorna.
  9. Grovdela fisken i större bitar och lägg ner i soppan.
  10. Låt nu soppan stå och gotta till sig.
  11. Vår stod i ca 45 minuter