Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Fiskgratäng
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
25
minuter
minuter
Måltid
Middag
Portioner
4
Ingredienser
400
g
Torsk
1
stort
Blomkålshuvud
1, 5
msk
Grönsaksfond
2
dl
Parmesan
2
dl
Crème fraiche
1
dl
Chilisås
1
msk
Tomatpuré
1
msk
Oregano
1
st
Vitlöksklyfta
Salt och peppar
lite räkor
Dill för dekoration
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader
Koka blomkålen i mindre bitar med grönsaksfond i ca 10 min
Ånga av och mixa samman till en smet med stavmixer, tillsätt parmesan.
Låt svalna
Torka av torskblocket, lägg i en form, salt och peppar
Spritsa ut blomkålsmoset kring torsken.
Gör sedan såsen, blanda samman crème fraiche, chilisås, tomatpuré, oregano och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Häll sedan såsen över fisken.
In i ugnen i ca 25 minuter.
Servera med några nävar räkor på fiskgratängen och lite dill