Go Back
Skriv ut

Fiskgratäng

Maträtt Middag
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 400 g Torsk
  • 1 stort Blomkålshuvud
  • 1, 5 msk Grönsaksfond
  • 2 dl Parmesan
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 dl Chilisås
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 msk Oregano
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • lite räkor
  • Dill för dekoration

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Koka blomkålen i mindre bitar med grönsaksfond i ca 10 min

  3. Ånga av och mixa samman till en smet med stavmixer, tillsätt parmesan.

  4. Låt svalna
  5. Torka av torskblocket, lägg i en form, salt och peppar
  6. Spritsa ut blomkålsmoset kring torsken.

  7. Gör sedan såsen, blanda samman crème fraiche, chilisås, tomatpuré, oregano och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  8. Häll sedan såsen över fisken.
  9. In i ugnen i ca 25 minuter.
  10. Servera med några nävar räkor på fiskgratängen och lite dill