Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Energibars
15-20 portioner (ca 1-2 msk per portion)
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Måltid
Tillbehör
Ingredienser
2
dl
hackade mandlar
2
dl
hackade hasselnötter
1
dl
solroskärnor
1
dl
pumpakärnor
1
dl
kokosflingor
1/2
dl
hela linfrön
1
tsk
vaniljpulver
1,5
msk
kakao
3
msk
kokosfett
(smält det till flytande konsistens)
1
msk
honung
Dadlar
Mörk choklad
Honung
Instruktioner
Blanda ihop allt i en bunke.
Rosta allt på en plåt på 150 grader i ca 20-30 minuter.
Rör runt några gånger under tiden.
Låt svalna en stund.
För att göra denna blandning mer kompakt, fast så behöver vi tillsätta dadlar och mer honung.
Vi hade nästan ett helt paket dadlar till denna mängd granola.
Kör allt i omgångar med en mixer så allt blandas.
Tryck sedan ut degen på bakplåtspapper och forma den till en stor kaka över hela plåten.
Försök att göra snygga kanter runt om, för det blir lättare då när du sedan delar den.
Skär den sedan med en vanlig matkniv i små fyrkanter och lägg över så att de ligger på 2 st plåtar.
Sedan smälter du mörk choklad i ett vattenbad
Pensla sedan chokladen över de små kakbitarna.
Ställ in kallt eller låt stå och torka ihop, så att chokladen torkar.
Lägg sedan varje kaka i små pappersöverdrag, exempel bakplåtspapper.
Därefter kan du förvara de i en låda i kylskåpet eller i portionspåsar.