Go Back
Skriv ut

Energibars

15-20 portioner (ca 1-2 msk per portion)
Maträtt Tillbehör

Ingredienser

  • 2 dl hackade mandlar
  • 2 dl hackade hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 msk kakao
  • 3 msk kokosfett (smält det till flytande konsistens)
  • 1 msk honung
  • Dadlar
  • Mörk choklad
  • Honung

Instruktioner

  1. Blanda ihop allt i en bunke.
  2. Rosta allt på en plåt på 150 grader i ca 20-30 minuter.
  3. Rör runt några gånger under tiden.
  4. Låt svalna en stund.
  5. För att göra denna blandning mer kompakt, fast så behöver vi tillsätta dadlar och mer honung.
  6. Vi hade nästan ett helt paket dadlar till denna mängd granola.
  7. Kör allt i omgångar med en mixer så allt blandas.
  8. Tryck sedan ut degen på bakplåtspapper och forma den till en stor kaka över hela plåten.
  9. Försök att göra snygga kanter runt om, för det blir lättare då när du sedan delar den.
  10. Skär den sedan med en vanlig matkniv i små fyrkanter och lägg över så att de ligger på 2 st plåtar.
  11. Sedan smälter du mörk choklad i ett vattenbad
  12. Pensla sedan chokladen över de små kakbitarna.
  13. Ställ in kallt eller låt stå och torka ihop, så att chokladen torkar.
  14. Lägg sedan varje kaka i små pappersöverdrag, exempel bakplåtspapper.
  15. Därefter kan du förvara de i en låda i kylskåpet eller i portionspåsar.