Go Back
Skriv ut

Biffar med grönaoliver och rödbetsmos

Maträtt Middag
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 500 gram nötfärs
  • 1 ägg
  • 18 st gröna oliver (enl recept 1 dl gröna oliver)
  • 1/2 rödlök
  • havssalt , svart peppar

Rödbetsmos

  • 6 stora rödbetor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala och skriva rödbetorna.
  3. Koka i ca 20 minuter, tills de mjuknar.
  4. Blanda nötfärsen med ägget, salt och peppar efter smak. Ta rätt mycket!
  5. Finriv löken och hacka oliverna, blanda sedan ner i färsen.
  6. Forma 8 st biffar som du steker snabbt i stekpannan så att de enbart får en yta.
  7. Lägg sedan de i en ugnssäker form och grädda i ca 10 minuter
  8. Nu bör rödbetorna vara klara, så mixar du de samman till mos.
  9. Smaksätt med havssalt.
  10. Servera en grönsallad/avokado/tomat som tillbehör