Go Back
Skriv ut

Biff Stroganoff med blomkålsris

Maträtt Middag
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 500 gram lövbiff
  • 1 st gul lök
  • 250 gram champinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 3 tsk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 dl grädde
  • 1,5 msk Oxfond
  • en skvätt soja - Tamaris
  • Salt och Peppar
  • 1-2 st Blomkålshuvud, beror lite på hur stora de är

Instruktioner

  1. Börja med att strimla lövbiffen, hacka löken, dela champinjonerna.
  2. Stek allt sedan med rikligt med smör.
  3. Lägg över i en gryta, Pressa ner vitlöken, fonden, dijonsenap, tomatpuré och det vita vinet.

  4. Rör runt så att allt blandas väl och låt koka upp.
  5. Tillsätt grädden, en skvätt soja och Salt, peppar.

  6. Sänk värmen och låt stå och småputtra medan du förbereder blomkålsriset.

    Vill du tjocka på såsen kan du reda med philadelphia ost, ca 100 gram

  7. Riv blomkålen med ett grovt rivjärn.
  8. Stek detta sedan i rikligt med smör, smaksätt med salt och peppar.

  9. Nu smakar du av biff stroganoffen och tillsätter salt efter smak och tycke.