Go Back
Skriv ut

Blomkålsgratäng

Maträtt Lunch, Middag
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 2 paket bacon
  • 1 ask champinjoner 250 gram
  • 1 stor gul lök - hackad
  • 200 g Philadelphia ost
  • salt , peppar
  • persilja
  • Lite riven ost att lägga ovanpå.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader,
  2. Dela blomkålen i mindre buketter och koka lätt i lättsaltat vatten, ca 5-8 minuter,
  3. Under tiden blomkålen kokar steker du din hackad lök, bacon och skivad champinjoner i smör.
  4. Häll sedan ner i din röra - Philadelphia osten så att den blir mjuk och krämig. Smaka av med salt och peppar, häll även ner lite persilja.
  5. Blomkålen häller du över i en ugnssäker form och ta en gaffel och dela blomkålen till mindre bitar.
  6. Häll sedan din röra över blomkålen så att de täcker. Avsluta med lite riven ost.
  7. Grädda sedan i ugnen i ca 15-20 min