Börja med att skölja av din sallad som du valt och häll upp i en stor bunke.
Skölj av sparrisen och skär den i lagom stora bitar, så att du kan äta den rå. Lägg ner tillsammans i salladsbunken.
Purjolöken sköljer du av och skivar så tunt du bara kan. Jag valde att skriva upp halva purjolöken jag hade köpt. Lägg ner tillsammans i salladsbunken.
Häll även ner hela påsen Västerbottensost och rör runt i salladsbunken.
Ringla över olivolja efter ditt egna tycke. Jag älskar olivolja därav tar jag mycket.
Hetta upp en stekpanna, så att du kan rosta dina pinjenötter. Rör runt hela tiden så att du inte bränner pinjenötterna. När det ser bruna och fina ut tar du av de och häller över i din salladsbunke och rör runt.
Avsluta med att lägga på lite flingsalt och peppar samt pressa en halv citron över hela salladen.Klart att servera till önskad rätt.